Малък салон за вълшебства

by Мария Чинчева

Ето, че е време и за първият гост-пост от Све. Вълшебен, като нея.

В неуютната софийска зима повече от всякога се нуждаем от топли места и усмихнати хора. Места, където се връщаме, за да почерпим вдъхновение и да се заредим с малка доза вълшебство.
Затова е чудесно, че tita y lili, които може би познавате от Фейския магазин в Созопол, вече имат и постоянен софийски адрес – Le petit salon.

Още в двора на къщата на ул.“ Цар Иван Асен II“ 1 те посреща отбрано общество от 5-6 добре охранени улични котарака, които те проследяват с поглед докато изкачиш няколкото стъпала към входа.

Вътре, Le petit salon напълно оправдава кокетното си име – интериорът е максимално изчистен и това позволява да изпъкнат „съкровищата“, които двете приказни сестри са подбрали. Ако търсиш хубава книга, уникално бижу, дреха или аксесоар,оригинална картичка или пък някое малко подаръче – не само ще ти помогнат в избора, но и ще ти предложат щедра доза усмивки.

Не бързай да си тръгнеш – момичетата ще се постараят да опаковат покупките с грижа и внимание към детайла. А ако протестираш, че това „са дреболии само за мен“ ще ти отвърнат – „Какво по-хубаво от това – да разопаковаш подаръците, които сам си приготвил за себе си“.

П.П. Повече от Све може да прочетете и тук.