Лига на разказвачите

by Victoria

„Всеки има собствена история за себе си, за другите, за малките и големите неща. Всъщност светът ни е пълен с истории, които чакат да бъдат разказани. Ако го направим, нашата история може да стане история и на други хора.
Лигата на разказвачите: всеки последен четвъртък от месеца.“

Днес по традиция се проведе ежемесечната Лига на разказвачите. По неведоми пътища на съдбата обаче последният четвъртък от месец февруари се оказа първият такъв от месец март. Съдбата си знае работата, защото случайно или не тазвечершната тема носеше така привлекателното име Знак на съдбата.
И тъй като участниците бяха повече, нека ви разкажа тук. Микрофон нямам, но клавиатурата е с мен.

Лига на разказвачите
 е място за хора с истории, а всички обичаме хубавите и добре разказани истории; онези истории от Живота, които са неподправени и истински, едновременно забавни и трагични; понякога толкова невероятни, граничещи с илюзията, че не можеш да повярваш в истинността им, въпреки че не ти се налага; понякога дори нелепи, но пък случили се такива. Лига на разказвачите е за всички хора, които умеят да слушат… и да се смеят искрено на истински смешните истории; да дават своите ръкопляскания и овации на най-редовните си разказвачи (а и не само). А такива има. И ще ги познаете… по Историите.

Историята на Лигата пък датира от все по-далечната 2005 година по идея на Катя Атанасова – ”писателка, журналист, рекламист, педагог и най-вече – сърцевед”.С вкус на домашно вино, леко тясно и опушено място, но пък уютно, ни приютява Петното на Роршах в София, където от около година, а може би и повече  се изявяват Разказвачите на Лигата. Повечето хора се познават, а тези, които не се, се запознават, или пък просто са дошли с приятели в един различен четвъртък. Разбира се, не липсват и такива, които са случайно попаднали. Атмосферата наподобява среща със стари приятели и много алкохол, където всеки разказва за едно време и е забавно. Много забавно. Смееш се през сълзи, ръкопляскаш на ентусиастите, които не са толкова добри разказвачи, но пък са искрени. Пиеш бира, коктейли или просто любимия си черен чай с малко мляко и мед (като мен), слушаш и ти е хубаво.
Това е Лига на разказвачите.
Отидете, слушайте и разкажете, пък кой знае, може и да спечелите голямата награда на журито.
Тук може да прочетете и повече за правилата, както и да изгледате цялата Лига преди Нова година, на която бяхме и беше гарантирано успешно и смешно!

А, и още нещо – препоръчително е предварително да си запазите местенце, ако сте от хората, които не обичат да стоят прави дълго дълго. ;-))

На Нашата София несъмнено ужасно много й харесва да слуша и да й бъде разказвано.