The Mall of Малашевци

by Victoria

The Mall of Malashevci. Със сигурност сте попадали, ако не на блога, то поне на статия за момчето, което в продължение на няколко месеца всяка събота и неделя прекарва на колоритния за 90те години, а и преди това, Битак. И снима. Всичко. Димитър Варийски учи фотография в Нов български университет и обича да снима хора и неща, които му говорят; които му разказват истории за себе си, а и не само. За него разбрахме преди време, съвсем случайно, както обикновено става. Влюбихме се в миг във фотографиите му, които носят толкова много история, спомени, моменти, носталгия, а за някои и детство.

Повече за него и снимането му научихме тук, а тук пък има една чудесна статия за историята и очарованието, което носи този бит-пазар. Припомнихме си за другото лице на София, което и до днес съществува и което макар неприятните миризми, носи и дъх на спомени от миналото, към което всеки малко или много (обича) се връща. Дали заради това, че тогава нямаше интернет и молове, или просто, защото така сме устроение, един бог знае. Факт е, че Битакът си остава същото емблематично и колоритно място за София, придобило в последно време по-екзотичен статус.

Като че ли няма нужда от повече думи. Вижте сами през фотообектива на Димитър Варийски и разгледайте фотоизложбата му във Фотосинтезис (любимо място, за което не веднъж сме писали), чието откриване беше на 19ти април, а самата тя ще продължи до 9ти май.

Не изпускайте!