„Препоръчваме позитивно настроение и повече усмивки, сутрешно кафе навън, както и ул. Париж“

by Victoria

Благовеста и Михаил, или просто Бети и Мишо, както обичат да ги наричат, са добре познатите лица от u-lica.com. Любим сайт стартирал преди малко повече от половин година, за който вече всички интересуващи се от улична мода (или просто мода) може би знаят или са чували.
Тя се занимава с човешки ресурси, той пък с маркенг. Заедно обаче създават едно уютно и прекрасно място в уеб пространството със собствена визия, дух и атмосфера. Казват, че не са пионери, но пък искат да покажат тяхната гледна точка за хората по софийските улици. Знаем също, че любимите им улици за снимане са Шишман и Съборна, където има по-голяма концентрация на интересни хора. Ние от „Нашата София“ ужасно много харесваме тяхната страст и усет, които влагат в това, което правят. И без да преувеличаваме, u-lica.com безспорно е едно от хубавите неща, които ѝ се случват на любима София, защото всички ще се съгласят, че тя не е само местата и събитията, за които пишем. София са предимно хората, и до голяма степен точно онези интересни, свежи, цветни, позитивни и готини хора, които те снимат. Поне така ние хубаво да си мислим. Точно и затова ги поканихме, за да ни отговорят на редовните въпроси свързани с града. Едно по-различно интервю за хората, които София изглежда наистина, ама наистина очарователна и красива. Поне през техния обектив.


Отколко години живеете в София?
Мишо: От 26 години.
Бети: От 6 години.

Какво ви дава животът в столицата?
Б.: Много културни събития, интересни запознанства. Любими кътчета, които откривам постоянно. Част от позитивните неща са това.

М.: Много приятели, а и възможността да се срещна с хора отвсякъде. В София можеш да видиш хора от всички краища на България и Европа. Ние не веднъж сме попадали на чужденци, които сме снимали. Спираме ги случайно и след това разбираме, че са тук на почивка или по работа.

Какво мечтаете да виждате в София повече?
Б.: От гледна точка на сайта – повече интересни хора… Не казвам, че ги няма, но на моменти се отчайвам… Има дни в които всичко изглежда необратимо. След това виждам някой интересен и после още някой и ентусиазмът ми се завръща. Обикновено, когато има интересни събития, има и интересни хора – в този ред на мисли – повече събития.

М.: Срещаме готини хора, но не е нужно всички да са такива. Все пак се надявам да поспрем да мятаме салфетки.

Какво ѝ липсва според Вас? Не бихме казали, че й липсва нещо… има си от всичко, а това не винаги е на добре. Като цяло  харесваме града и смятаме, че позитивните хора са неговата душа.

Къде най-често можем да Ви срещнем? Най-често може да ни срещнете на улицата. Напоследък – откакто стартира сайта, обикаляме нон-стоп с надеждата да уловим в прекрасен кадър  някой още по-прекрасен човек. Май сме органичили другите излизания… Иначе пред Народния, One more bar, Supastar, К.Е.Б.А. и разни други приятни местенца.

Как се информирате за събитията в София? Facebook или от приятели. Покрай сайта, започнаха да ни канят по разни събития и сме добре осведомени къде, какво се случва.

Препоръчайте ни нещо? Горещо препоръчваме концерта на Ред Хот през есента – големи фенове сме. Препоръчваме всякакви музикални фестивали, концерти – винаги са несравнима емоция и силно преживяване. Препоръчваме  позитивно настроение и повече усмивки, сутрешно кафе навън, както и ул. Париж.

Тази седмица/този месец планирате да ….? Приятни емоции покрай почивните дни. Топличко време, слънчеви дни.

София за Вас е…? Градът, в който живеем. Имаме желание да обиколим още много градове, както в България, така и в чужбина, но за момента София е мястото, където се развиваме.