Smile Bar ТЕ

by Victoria

IMAG0010

Барът на усмихнатите хора

Smile Bar ТЕ е съвсем ново и приказно местенце, което отваря врати в началото на януари тази година. Няма да сгрешим, ако кажем, че се намира в сърцето на София, защото действително е така – ул. Аксаков 10, или както си знаем – в градинката на Кристал. Научихме за него вчера, а ето че днес вече сме безвъзвратно влюбени.

IMAG0013-001

Защо? Smile Bar ТЕ, или барът на усмихнатите хора ни посреща с уют и топлина. Неща, които правят впечатление още с влизането. Интериорът е семпъл, минималистичен – с бели дървени столчета, ниски и високи, които пък напомнят за тези в бар Мементо, но тук са заложили на чисто белия цвят. Съчетани са маси от светло дърво и стъкло, има мека мебел и красиви полилеи. По някакъв странен начин напомня за иглу, защото е малко и обло. Въпреки това има достатъчно места. Френските прозорци ни предлагат красива гледка към градинката. Представете си какво би било през снежна зима или цъфнала пролет. Красота и 3D пейзаж.

IMAG0009
Над двете сепарета в двата края има залепени снимки на усмихнати хора. Логично беше да се зачудим дали са познати лица или просто нечии чужди, извадени от интернет. Оказа се, че всичките ТЕ са приятели на заведението, а самата идея е да се съберат още усмихнати лица (вероятно и истории) като цялото заведение бъде облепено с тях. И наистина е така! Барманката, която е с ееей такава широка усмивка (отидете и вижте) дойде при нас и ни попита дали би могла да ни снима за албума на бара в страницата им във фейсбук. Това е нещо като тяхна си традиция, която смятат да спазват.

Между временно, Шаде за фон допълва атмосферата повече от идеално.
Останахме доволни от менюто и цените. (!) Действително за заведение от този тип цените са греховно ниски. Чисто кафе за 1лв, фрешове за 2лв, свежи салати за 3,90лв. Предлагат и пресни кроасани, паста, крем супи, палачинки и други вкусотии – всичко в интервала от 1лв до 5лв. Много вкусно и професионално аранжирано.

Обслужването пък е сякаш си на гости на едно голямо семейство, което знае как да те предразположи и да бъде наистина гостоприемно.

Работи от 8:00 сутринта за ранно кафе и фреш преди работа, до 00:00 вечерта за чаша вино и предизвикателни погледи след някоя постановка, например.

IMAG0011 IMAG0007 IMAG0005-001 IMAG0012