бар Колибри

by Victoria

1078305_10153144262850230_177628737_n

Връщаш се в София от дълъг и продължителен път. Почти си забравил любимите си местенца, в които пиеш още по-любимото кафе. Така един случаен ден приятел те води на място, което чака само теб; място, което чуваш за първи път; и, място, което след два часа престой и изпита пълна кана с домашна лимонада спокойно вече слагаш в графата свои. Така се запознах с Колибри.

Колибри е бар, чиито врати се намират на ул. Княз Борис I 84. Не е от суетните и може би заради това се е скрил между ул. Борис I и ул. Узунджовска, както чистосърдечно ни опътват собственичките от страничката им във фейсбук. Несъмнено, ако нямаш път от там или просто някой не те заведе, няма как да попаднеш на него случайно. Точно в това е и чарът му. Толкова малък и толкова скрит от хорските погледи, че те кара да се чувстваш сякаш си открил съкровище насред центъра на София.

Още след първата ми среща с Колибри си мислих как приказката, че ако вие не можете да отидете при морето, то ще дойде при вас, е измислена точно за този бар. В случая морето го няма, но всичко останало е налице. Белите дървени щайги, морските цветове, хартиените цветни лампиони, балдахиновите завеси и всички малки детайли носят усещане за море. Барът разполага и с табла за игра, скрабъл, хубави списания и други развлечения от типа, които можеш да използваш докато си с приятели там. Музиката е джаз. Без съмнение Колибри е заведение, в което още от първата секунда забелязваш усетът за детайл и любовта, която е вложена, за да се създаде наистина уютно и приятно място за горещите летни дни в София.

За менюто нищо няма да ви казвам, само ще кажа, че е ръчно писано и мислено, а техният грейпад е вече известен ;)
Отидете и опитайте. Клишето, че няма да съжалявате, важи с пълна сила и тук.

1148079_10153144262370230_688867024_n