La bottega

by Мария Чинчева

IMG_9578

Първото ни впечатление от La bottega бе домашно приготвена паста от близка приятелка.„Няма да повярваш какво италианско ресторантче открих в Лозенец! И може да си купиш паста за вкъщи!“, посрещнаха ни ентусиазирано от вратата.  Пастата, дали заради мястото, дали заради кулинарните възможности на домакинята, наистина беше уао ;-)

Така La bottega бързо влезе в списъка ни със задължителни места, които искаме да посетим и една понеделник вечер се оказахме точно там. ( „Точно там“ е подвеждащо твърдение, тъй като има две La bottega. Ние бяхме в първата, която се намира на ул. Милин Камък 6. Втората ще откриете на ул. Хан Аспарух 31.)

Първите ни впечатления, разбира се, бяха от интериора- изключително уютно местенце, с внимание към детайлите, много дърво. Със сигурност може да ти донесе усещането, че не си в София.

IMG_9582Забелязали сме, че на такива места персоналът винаги е много усмихнат и компетентен и както очаквахме, нямахме забележки към обслужването.

Опитах едно много приятно розе (имат голям избор от вина, а някои от компанията пробва и италианските им бири). Изборът ми за основно ястие се спря на паста с морски дарове, които, обаче, бяха свършили и ми предложиха само скариди. Огромни и много вкусни!

Тъй като пробвах от всички пици, които се ядяха около мен (признавам!), нямах място за десерт :)

Накратко: мястото си заслужава и силно препоръчваме.

(Пробвахме и втората La bottegaатмосферата, отношението, кухнята отново ни очароваха.)

 

 

IMG_9575

IMG_9580

П.П. Ревю за La bottega от Kapital Light тук. Официалната им facebook страничка тук.